Dutch Wallcoverings Royal Dutch IV

Dutch Wallcoverings Royal Dutch IV behangboek Meer info

GLASWEEFSELBEHANG KOPEN BIJ IKWILBEHANG.NL DAT IS PAS VOORDELIG BEHANGEN!

Glasweefselbehang heeft verschillende voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld papieren behangen. Zo is het een stuk duurzamer doordat het gemaakt is van sterkere materialen. Het verstevigt de muur en kan gebruikt worden om dunne scheurtjes in de muur onzichtbaar te maken. Glasweefselbehang is bovendien makkelijker te beschilderen wat scheelt in arbeidsuren wanneer je later iets anders wil. Doordat glasweefselbehang in de meeste gevallen waterafstotend werkt, kan je het met een vochtige doek afnemen. Schoonmaken is dan ook zeer eenvoudig.

Het verschil tussen glasweefselbehang en vliesbehang

Naast glasweefselbehang hebben wij ook vliesbehang in ons assortiment opgenomen. Hoewel klein, zijn er wel degelijk een aantal verschillen tussen deze twee soorten behang. Vliesbehangen bestaan uit twee lagen. Een toplaag en een onderlaag. De onderlaag is gemaakt van het glasvlies en de toplaag van een ander materiaal zoals vinyl of papier. Glasweefselbehang is compleet geweven van draden. Beide soorten behang hebben echter vrijwel dezelfde voordelen en kunnen gebruikt worden om scheurtjes te bedekken.

Een aantal tips voordat je gaat beginnen

Dit soort behang is gemakkelijker aan te brengen dan bijvoorbeeld papierbehang. Overschat het echter niet. Geduld en aandacht zijn altijd belangrijk bij behangen. De gratis meegeleverde lijm wordt eerst aangebracht op de muur. Zorg dat deze wand goed schoon is. Oneffenheden zoals boorgaten kunnen gevuld worden met muurvuller. Doordat glasweefselbehang niet krimpt, kan je de stroken stotend aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat naden er een stuk mooier uitzien.

Bekijk eens de ontwerpen van AS Creation en Dutch Wallcoverings

Glasweefselbehang wordt vaak gebruikt als ondergrond wanneer een oude muur geverfd moet worden. Het zorgt in combinatie met de juiste materialen voor een effen ondergrond. Op de behangen van AS Creation en Dutch Wallcoverings zijn patronen en figuren gedrukt. Daarnaast zijn er diverse unibehangen van deze merken beschikbaar. De Wood 'n Stone collectie van AS Creation is vooral bijzonder wegens de prachtige en levensechte stenen en houten patronen.