Dat is pas voordelig behangen!

Behangen wordt met de juiste behangmaterialen pas echt gemakkelijk. Daarmee kan je in alle rust aan het werk kan gaan en maak je minder snel fouten. Het is dus verstandig om de juiste materialen te kiezen. Een aantal materialen zoals een waterpas, een schaar en andere hulpmiddelen heb je in de meeste gevallen alvast wel thuis. De volgende broodnodige behangmaterialen kan je in onze webshop vinden:

  • een behangtafel om op te plakken
  • behangplaksel of behanglijm
  • goede behangborstels om te lijmen en te plakken
  • een behangspatel om alles af te vlakken

Maar ook voor andere behangmaterialen kan je natuurlijk bij ons terecht! 

Een goede behangtafel is het halve werk

Voor papieren behang ben je een lange behangtafel benodigd. Je legt de verschillende rollen met de plakrand naar boven op deze tafel. Zo kan je gemakkelijk de rollen lijmen zonder te morsen. Wanneer er genoeg lijm op een rol zit, kan je deze op de behangtafel dichtvouwen. Vervolgens begin je met de volgende rol. Kijk goed op de verpakking om te zien hoe lang je de behanglijm moet of mag laten rusten. 

Koop je je behang bij ikwilbehang.nl? Dan is de behanglijm gratis!

We hebben verschillende soorten behangplaksel en behanglijm. Behangplaksel wordt geleverd in een klein doosje. De inhoud daarvan kan je mengen met water om goede lijm te krijgen. Op de verpakking staat eenvoudig beschreven hoe je dit doet. Ons behanglijm wordt in kilo's en liters verkocht. Dit soort lijm hoef je niet te mengen en kan je direct gebruiken. Kijk goed op de verpakking van je behang om te zien welke soort lijm je nodig bent.

Heb je een muur met oud behang? Dan kan je deze gemakkelijk met behangafweek verwijderen. Je smeert de behangafweek over het behang waarna je het gemakkelijk van de muur kan aftrekken. Bij vliesbehang is dit niet nodig. Die kan je direct baan voor baan van de muur trekken. 

Kijk dus gerust eens rond bij onze behangmaterialen. We hebben naast de vele materialen ook een aantal sets voor je beschikbaar. Dan heb je direct de juiste materialen voor een voordelige prijs!