Esta Love

Esta Love behangboek Meer info

Noordwand Reality

Noordwand Reality behangboek Meer info

Noordwand Tartine et Chocolat

Noordwand Tartine et Chocolat behangboek Meer info

Dutch Wallcoverings Carousel

Dutch Wallcoverings Carousel behangboek Meer info

PAPIERBEHANG KOPEN BIJ IKWILBEHANG.NL DAT IS PAS VOORDELIG BEHANGEN!

Papierbehang is zo'n beetje de meest bekende soort in Nederland. Het is van de meest gebruikte varianten dan ook de oudste en voordeligste die er is. Papierbehang is namelijk bijzonder goedkoop te fabriceren en is bovendien recyclebaar. Vaak wordt dan ook voor specifieke behangen van papier gekozen vanwege hun duurzaamheid. Ze zijn dan gemaakt van oud papier. Dit type varieert nog wel eens in dikte. Het spreekt voor zich dat des te dikker het papier, des te sterker het is.

Geschikt voor slaapkamers, zolderkamers en kinderkamers

Doordat papierbehang minder sterk is dan bijvoorbeeld vliesbehang, is het minder slijtvast. Het is daarom verstandig om papierbehang te gebruiken voor kinderkamers, slaapkamers en zolderkamers. Het voordeel van papierbehang is dat kleuren, motieven en dessins goed kunnen worden gedrukt. De kleuren worden gedrukt op de bovenlaag van het behang. De onderlaag wordt gebruikt om de rollen te lijmen en op de muur te plakken.

Zo kan je papierbehang het beste aanbrengen

Bij jullie bestelling sturen we gratis lijm mee. Je hebt dus automatisch het juiste plaksel in huis. Maak deze klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Om de rollen in te smeren is het handig om een behangtafel te gebruiken. Als je de gelijmde rollen een minuut of vijf laat liggen, trekt de lijm goed in het papierbehang. Het is dan makkelijker aan te brengen. Druk de rollen recht op de schone, stofvrije wand. Strijk het papierbehang glad met een spatel of roller. Doordat papieren behang nog wel eens krimpt, kan het verstandig zijn deze overlappend op de wand te plakken. Sommige papieren behangen kunnen echter ook prima stotend aangebracht worden.

Bekijk vooral eens Esta Love en Voca Pocellano

Merken uit ons assortiment die papieren behang aanbieden zijn Esta en Voca. Beide zijn het gerenommeerde merken met diverse boeken en collecties. De papierbehangen op deze pagina zijn voornamelijk bedoeld voor de slaap- of huiskamer. Waar Esta Love vooral met vrolijke kleuren en patronen werkt, is Voca Porcellano iets authentieker en serieuzer.